stichting URANTIA nederlandstalig

 

De jaarlijkse Urantia dag gaat niet door!

N.a.v. het regeringsbesluit zijn wij genoodzaakt de Urantia dag op 21 augustus 2020 te annuleren.

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2020

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Jaarlijkse bijeenkomst 2013

Op woensdag 21 augustus organiseert de Stichting Urantia Nederlandstalig voor de 7e keer de landelijke bijeenkomst voor lezers van het Urantia Boek. Als thema voor deze bijeenkomst is gekozen voor “Persoonlijkheid”. Enkele sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken dit onderwerp toelichten. Ook kunt u op een bijzondere wijze - als een van de eersten - kennismaken met een visuele reis door het Meester Universum zoals dit beschreven is in het Urantia Boek. (DVD).

Om de kosten voor deelname aan deze dag zo laag mogelijk te houden heeft het bestuur gekozen voor een andere locatie, namelijk de Parklaankerk - Parklaan 7 - Driebergen/Rijssenburg. Deze locatie biedt optimale mogelijkheden om van deze dag een succes te maken. Deze locatie is landelijk centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar. Voor gasten die per trein komen is er eventueel een “pendeldienst” aanwezig.

Deelname en kosten

Het bestuur hanteert een eigen bijdrage van €45,00. Dit bedrag is lager dan voorgaande jaren, zodat we zoveel mogelijk lezers in de gelegenheid willen stellen deze dag te kunnen bezoeken. Consumpties en lunch zijn hierbij inbegrepen. Een hogere vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Voor degenen waarvoor het deelnamebedrag een beletsel is, gelieve contact op te nemen via info@urantia.nl. In overleg kan een tegemoetkoming worden afgesproken. Deelname uitsluitend via overboeking op rekeningnummer: 78·14·78·189 (IBAN: NL82TRIO0781478189) t.n.v: Stichting Urantia Nederlandstalig in Hilversum (Triodos bank). Begin augustus krijgt u van ons het definitieve programma toegestuurd. U kunt zich alvast opgeven via info@urantia.nl of telefonisch: 0513 - 41 33 12 / 06 - 25 46 83 68.

We hopen dat deze dag voor u weer een gelegenheid mag zijn voor persoonlijke ontmoeting met andere lezers en dat de inhoud van het dagprogramma u mag aanspreken en inspireren.

Tot ziens op 21 augustus.

Samenvattend:  
Datum: Woensdag 21 augustus
Thema: Persoonlijkheid
Locatie: Parklaankerk, Parklaan 7, Driebergen/Rijssenburg
Tijdsduur: van 10.00 uur tot ± 17.00 uur
Kosten deelname: €45,-- t.n.v. Stichting Urantia Nederlandstalig

 

Het programma van deze dag vindt u hier.