stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2019

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Rechten rondom het Urantia Boek

The Urantia Foundation in Amerika is de uitgever van het Urantia Boek en heeft ook het beheer van vertalingen in handen. Om deze opdracht goed te kunnen vervullen, is de Urantia Foundation houdster van alle auteursrechten (copyrights) van de Engelse tekst en van alle vertalingen, maar ook van de woord- en beeldmerken “Urantia", “Urantian”, “The Urantia Book”, “het Urantia Boek” en het Concentrische Cirkels Symbool (het Concentrische Cirkels Symbool).

Vertalingen e.a.

Van alle vertalingen is een digitale versie beschikbaar op het internet die je online kunt lezen of kunt downloaden. De Nederlandse vertaling kunt u hier online lezen.

The Urantia Book Fellowship biedt de mogelijkheid om naar de Engelstalige tekst te luisteren.