stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2019

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Over de Urantia Foundation in Amerika

De Urantia Foundation is opgericht in 1950 als een niet op winst gerichte stichting die de verantwoordelijkheid heeft voor het uitgeven van Het Urantia Boek. De bestuursleden van de Urantia Foundation, Trustees genaamd, die deze functie belangeloos en zonder vergoeding vervullen, zijn belast met de zorg om de tekst van Het Urantia Boek eeuwigdurend ongeschonden in stand te houden, en ook met de opdracht de verspreiding van de leringen van Het Urantia Boek over de gehele wereld te organiseren. De dagelijkse zaken worden behartigd door de directeur van de Foundation en een kleine administratieve staf, vanuit het hoofdkantoor in Chicago in de Verenigde Staten.

De woning van Dr Sadler, waar de eerste bijeenkomsten van het forum werden gehouden

De woning van Dr Sadler, waar de eerste bijeenkomsten van het forum werden gehouden, nu het adres van de Urantia Foundation:
533 Diversey Parkway
Chicago IL 60614 USA
Tel: +1-773-525-3319
Fax: +1-773-525-7739

Zij worden daarbij verder ondersteund door een internationaal netwerk van vrijwilligers. Al dit werk is mogelijk door de vrijwillige financiële steun van mensen over de gehele wereld die het belangrijk vinden dat Het Urantia Boek overal en altijd beschikbaar is. De zogenaamde Declaration of Trust waarmee de Urantia Foundation is opgericht, beschrijft de volgende opdracht:

Het doel waarvoor de Foundation is opgericht is: de bevordering,verbetering en uitbreiding onder de volkeren van deze wereld van het begrip van Kosmologie en van de relatie tussen de planeet waarop wij leven met het Universum, van het ontstaan en de bestemming van de Mens en van zijn relatie met God, en van de ware leringen van Jezus Christus; alsmede voor het overdragen en bemoedigen van de realisatie en appreciatie van het Vaderschap van God en de Broederschap tussen de Mensen, om daarmee de troost, het geluk en het welbevinden van de Mens te vergroten en verbeteren, als individu maar ook als lid van de samenleving, door een religie, filosofie en kosmologie te verschaffen die evenredig is aan de intellectuele en culturele ontwikkeling van de Mens.

Het logo dat door de Urantia Foundation bij haar oprichting is gekozen bevat “drie azuurblauwe concentrische ringen op een witte achtergrond” en is “het materiële embleem van de heerschappij van de Triniteit over de gehele schepping” (Het Urantia Boek, blz. 606:0)

De Foundation houdt zich dan ook bezig met het verzorgen en bewaken van elke reproductie van Het Urantia Boek en van alle vertalingen daarvan. Om deze opdracht goed te kunnen vervullen, is de Urantia Foundation houdster van alle auteursrechten (copyrights) van de Engelse tekst en van alle vertalingen, maar ook van de woord- en beeldmerken "Urantia", "Urantian", "The Urantia Book", "het Urantia Boek" en het Concentrische Cirkels Symbool. Er is een regeling getroffen voor het op niet-commerciële basis gebruiken van de merken voor eigen persoonlijk gebruik door individuen en ook voor het citeren en kopiëren van delen van de inhoud van Het Urantia Boek. Deze regels vindt u op de website van de Urantia Foundation.

Hoe werkt de Urantia Foundation en hoe wordt zij bestuurd?

De Urantia Foundation wordt bestuurd door een 'Board of Trustees' van vijf personen, waarvan op dit moment drie Amerikanen, een Fransman en een Fin (deze laatste twee zijn respectievelijk vice-voorzitter en voorzitter van de board). Zij worden voor het leven benoemd en hebben tot taak de Declaration of Trust uit te voeren, het fundament van de Foundation. Zij worden bijgestaan door enkele oud-Trustees en door zogenaamde Associate-Trustees. De Board of Trustees vergadert in beginsel vier maal per jaar. Tussentijds zijn er vele telefonische vergaderingen en intensief email-verkeer. De uitvoering van de beslissingen berust bij de 'Executive Director' van de Foundation, Jay Peregrine, die leiding geeft aan een staf van enkele personen in Chicago. Daarnaast is een netwerk van kantoren en vertegenwoordigers actief over de gehele planeet.

Meer informatie kunt u vinden in de Nederlandstalige brochure, die u hier kunt downloaden of op de, vanzelfsprekend Engelstalige, website van de Foundation. Op deze site vind u ook de rubriek News Online met de laatste ontwikkelingen binnen de Urantia Foundation.