stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2019

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Presentaties

Op allerlei plaatsen op de wereld wordt getracht de inhoud van het Urantia Boek te verlevendigen en te verduidelijken met beelden. Niet alleen stilstaande beelden maar zelfs bewegende presentaties. Op deze pagina geven we een overzicht van enkele presentaties die beschikbaar zijn. Sommige zijn in het Nederlands vertaald, maar de meeste zijn Engelstalig. Op truthbook.com en op squarecircles.com kun je veel beeldmateriaal vinden.

 

Re-Imaging Jesus: An Introduction to the Urantia Book

Een speelfilm die de leefomgeving weergeeft van het leven van Jezus, zijn missie, zijn openbare optreden en zijn belangrijkste lessen over een “Koninkrijk” – een enorme geestelijke beschaving die ons heelal doordringt – en zijn noodzaak om zijn boodschap te verspreiden over deze wereld.

 

Non–Traditional Jesus: An Introduction

Een introductie van Jezus in het Urantia Boek. Voor de eerste maal getoond in 2015 tijdens het Parlement van Wereld Religies.

 

2015 Urantia International Conference Announcement: Future Events

De aankondiging van de volgende Urantia Association International (UAI) Conference 2018, op de derde dag van de 2015 UAI conferentie in Lennoxville, Quebec, Canada.

 

Urantia, Nebadon, and the Master Universe

Urantia, Nebadon, and the Master Universe is de titel van een presentatie van Richard Jernigan, Associate Trustee van Urantia Foundation en is een verkenning van Urantia‘s numerieke verhouding tot haar plaatselijk universum Nebadon en het Meester Universum. Gebaseerd op basis van de kosmologie in Het Urantia Boek.

 

 

Het Meester Universum

Een reis door het Meester Universum zoals is beschreven in het Urantia Boek, met foto's van de Hubble Telescoop (Nasa).
Door Jaap Terra.

 

 

Opklimming naar het Paradijs

Het leven na de dood: Opklimming naar het Paradijs (the Dutch version of Ascent to Paradise): Life after death - our journey from this planet into the center of the universe, according to the Urantia revelation. Music: "The Course" from Rick Brunson's album Ghosts From My Past.

In deze schitterende presentatie wordt u aan de hand van beelden het verhaal uit het Urantia Boek verteld over de lange reis van opklimming en vooruitgang die wij vanaf onze huidige planeet Aarde (of Urantia) zullen maken. Bovenal wordt nog eens extra benadrukt dat de zin van dit leven vooral te vinden is in het bredere perspectief van groei, ontwikkeling en terugkeer naar God.

 

 

Who was Jesus?

Engelstalige (Flash) presentatie van Truthbook.org met achtergronden van het leven van Jezus en uitspraken van Hem geciteerd uit het Urantia Boek.

 

You can live forever

Engelstalige Flash-presentatie van Truthbook.org waarin beschreven wordt dat God er voor iedereen is, zonder uitzondering, en hoe je door 'living faith' het eeuwige leven kunt ervaren.