stichting URANTIA nederlandstalig

 

De jaarlijkse Urantia dag gaat niet door!

N.a.v. het regeringsbesluit zijn wij genoodzaakt de Urantia dag op 21 augustus 2020 te annuleren.

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2020

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Computer storing

Ik dacht dat mij dit nooit zou gebeuren.

Maar het gebeurde toch. Begin juli 2019 crashte mijn computer.

Geen probleem dacht ik nog. Mijn harde schijven zijn dubbel uitgevoerd, dus als er één stuk is dan staat er altijd nog een kopie op de andere schrijf. Daarnaast maakt ik ook met enige regelmaat een backup van alle gegevensbestanden. Dit heb ik ooit eens jaren geleden ingesteld. Verder heb ik er nooit meer naar omgekeken.

Maar het ongeval was venijniger dan gedacht. De harde schijven waren beide "FooBar" (een computer geek term voor 'fucked up beyond any repair'). In de backup bleken gaten te zitten van de te kopieren bestanden. De lijst met alle inschrijvingen voor de nieuwsbrieven: weg. Deelnemerslijsten van voorgaande bijeenkomsten: weg. Ook waren de backups van outlook niet wat ik ervan verwachtte. Ik ben nu een half decennium aan email verkeer kwijt.

Daardoor is de stichting behoorlijk onthand. Dit is mede één van de redenen dat de landelijke Urantia dag op 21 augustus 2019 tot nader orde is uitgesteld.

Indien u zich in het verleden had ingeschreven voor de nieuwsbrief, wilt u dat dan nogmaals een keer doen?

Met vriendelijke groet,

Marcel Peereboom
Vice– & waarnemend voorzitter
Stichting Urantia Nederlandstalig