stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2019

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Begeleiden van studiegroepen

Effectief en wijs leiderschap. In de civilisatie hangt er zeer, zeer veel vanaf of de mensen bereid zijn op enthousiaste, effectieve wijze lasten op zich te nemen. Voor het optillen van een zware last zijn tien mannen weinig meer waard dan één, tenzij zij samen tillen - allen op hetzelfde moment. En dit teamwerk - sociale samenwerking - is afhankelijk van het leiderschap. De culturele civilisaties van het verleden en het heden zijn gebaseerd geweest op de intelligente samenwerking der burgers met wijze, vooruitstrevende leiders,en totdat de mens tot hogere niveaus evolueert, zal de civilisatie afhankelijk blijven van wijs en krachtig leiderschap.

Een gastheer of gastvrouw van een studiegroep begint aan een avontuur dat vele beloningen met zich mee brengt, maar ook enkele moeilijkheden. Sommige studiegroepen bloeien en andere kwakkelen. Succesvolle gastheren/gastvrouwen van studiegroepen hebben ontdekt dat de belangrijkste sleutels tot succes zijn: een eenduidige aanpak, toewijding, geduld, begrip, liefde, inspanning en duidelijke afspraken.

Er is een folder beschikbaar die u meer informatie geeft over het begeleiden van studiegroepen. Daarnaast zijn er al veel artikelen geschreven over het leiden van studiegroepen (zie de rubriek: Artikelen). De meeste zijn nu nog Engelstalig. Wij willen graag vertalingen in het Nederlands aanbieden. Dit vraagt echter nog wel wat tijd.