stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2019

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Wat doen wij?

Welkom op de website van “Stichting Urantia Nederlandstalig”, zoals de naam voluit luidt. Het belangrijkste doel van de stichting is het stimuleren tot, en ondersteunen van de studie van het Urantia Boek. De stichting wil een aanspreekpunt zijn voor alle lezers en potentiële lezers van het Nederlandstalige Urantia Boek.

De drie peilers waarop we dit willen realiseren, zijn:

  1. Het verspreiden van kennis en informatie over het Urantia Boek via deze website.
  2. Het organiseren van een landelijke Urantiadag ieder jaar op 21 augustus.
  3. Het uitgeven van de Nieuwsbrief.

Wij zijn beschikbaar voor vragen over de inhoud en het tot stand komen van het Urantia Boek maar ook voor vragen over bestaande organisaties en ontwikkelingen rondom het Urantia Boek.

Daarnaast krijgen wij vragen naar en willen we assisteren bij het opzetten van studiegroepen. Beginnende en gevorderde lezers vragen ons of we hen kunnen helpen bij het zoeken van aansluiting bij een bestaande studiegroep. Maar de stichting heeft momenteel geen (officiële) lijst van actieve studiegroepen. Wij kunnen alleen doorverwijzen naar bestaande studiegroepen op basis van ons eigen informele circuit.

Daarom wil deze Stichting graag in contact komen met actieve studiegroepen en Urantia Boek lezers in Nederland en Vlaanderen.

Verder legt de Stichting verbinding tussen verschillende organisaties zoals in Amerika The Urantia Foundation en de The Urantia Association International (UAI). Op Europees niveau zijn er diverse organisaties waarmee wij contact hebben.

Op deze website is ook ruimte om initiatieven of bijeenkomsten met betrekking tot het Urantia Boek aan te kondigen. U kunt dit doen door contact met ons op te nemen.

Een paar maal per jaar sturen wij ook een nieuwsbrief rond met recente ontwikkelingen. Voor deze nieuwsbrief kunt u zich aanmelden via deze link.