stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief september 2017

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Michaël van Nebadon, Zoon van God en Zoon des mensen – Jezus van Nazareth

Dit is de lezing die Johan Vandewalle heeft gehouden op 21 augustus 2016, tijdens de jaarlijkse Urantiadag.

De 7e en laatste zelfschenking van Michaël, de mens Jezus van Nazareth

Dit is titel van de 2e presentatie, die Karen Huigsloot op heeft gehouden op 21 augustus 2016, tijdens de jaarlijkse Urantiadag.

De huidige positie van Michaël van Nebadon …

De citaten van de derde lezing door Ria Sprenger, Ina Terra en Frank van Rooij. De citaten zijn behandeld als ware het een studiegroep bijeenkomst.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

Een nieuwe betekenis van het Kerstfeest

Dit artikel is een vertaling van “The new meaning of Christmas” door Mark Kuliek uit 1994 welke is vertaald door Karen Huigsloot en Liesbeth Steur.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Wie zijn wij?

De stichting bestaat uit vier vrijwilligers die hun enthousiasme over het Urantia Boek graag delen met andere lezers. En dit zijn:

Jaap Terra Jaap Terra: afkomstig uit het Friesche Joure, is sinds 1 januari 2013 voorzitter van de stichting. Voordien heeft hij een schat aan bestuurlijke ervaring opgedaan in diverse functies.
Tevens beheert Jaap de penningen en doet hij het dagelijkse secretariaat.
 
 
 

Samantha Nior Samantha Nior: deze goedlachse dame van Franse afkomst, is van jongs af aan met het Urantia Boek opgegroeid. Al sinds de oprichting zit zij in het bestuur van deze stichting. Tot januari 2013 voerde zij het voorzitterschap aan. Maar halverwege 2012 is zij geëmigreerd naar Frankrijk van waaruit zij de nieuwsbrieven verzorgt, de internationale betrekkingen onderhoudt en het algemeen secretariaat voert.
 
 

Karen Huigsloot Karen Huigsloot: lezer van het Urantia Boek sinds 2003. In 2007 heeft zij met anderen Stichting Urantia Nederlandstalig opgericht en was tot 2011 de voorzitter van het Bestuur. Als organisatieadviseur heeft zij bestuurlijke ervaring. In verband met de vele voorbereidingswerkzaamheden van de internationale conferentie in 2018 komt zij tijdelijk het bestuur versterken.
 
 

Marcel Peereboom Marcel Peereboom: deze computerprogrammeur uit Noord-Holland houdt zich vooral bezig met deze website. Hij werd ooit eens gevraagd voor wat adviezen over de toenmalige website en is sindsdien de “webmaster” van urantia.nl. Vragen, tips en opmerkingen over de website kunt u kwijt aan hem. Complimenten trouwens ook.
 
 

Voor vragen over de stichting, de website en de activiteiten die wij ontplooien kunt u ons mailen of met ons contact zoeken. Voor (inhoudelijke) vragen over het Urantia Boek kunt u ons ook bij ons terrecht.

 


 Home | Sitemap | Laatste wijziging: 15 september 2017