stichting URANTIA nederlandstalig

 

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief december 2019

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Wie zijn wij?

De stichting bestaat (tijdelijk) uit twee vrijwilligers. Zij delen hun enthousiasme over het Urantia Boek graag met andere lezers. En dit zijn:

VoorzitterVacant: de functie van voorzitter is per maart vacant. Kunt u zich vinden in het enthousiasme van Marcel en Hanno en zou u meer invulling willen geven aan dit delen, neem dan gerust contact met ons op.
 
 
 

Hanno van der Plas Hanno van der Plas: Hanno is woonachtig in Joure en voert sinds september 2017 het penningmeesterschap van de stichting. Hij heeft zijn kennis opgedaan in de financiële sector. Met veel plezier heeft hij ook invulling gegeven aan beheren van de financiën en het organiseren van de 10de Internationale Conferentie in Nederland in 2018.
 
 

Marcel Peereboom Marcel Peereboom: deze computerprogrammeur uit Noord–Holland houdt zich vooral bezig met deze website en andere technische aspecten van de stichting. Daarnaast is hij vice–voorzitter en neemt hij als zodanig tijdelijk de taak van voorzitter waar. Vragen, tips en opmerkingen over de website kunt u kwijt aan hem. Complimenten trouwens ook.
 
 

Voor vragen over de stichting, de website en de activiteiten die wij ontplooien kunt u ons mailen of met ons contact zoeken. Voor (inhoudelijke) vragen over het Urantia Boek kunt u ons ook bij ons terrecht.

 


 Home | Sitemap | Laatste wijziging: 13 januari 2010