stichting URANTIA nederlandstalig

 

De jaarlijkse Urantia dag gaat niet door!

N.a.v. het regeringsbesluit zijn wij genoodzaakt de Urantia dag op 21 augustus 2020 te annuleren.

De laatste nieuwsbrief:

Nieuwsbrief mei 2020

Abonneer u op de nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

Diepgaande studie van het Urantia Boek in studiegroepen

Dit artikel is een vertaling van George Michelson — Duponts “Étude approfondie du Livre D'Urantia en groupe d'étude” welke is vertaald door Ensemble Traduit.

De geschiedenis van de Urantia beweging

De geschiedenis van de Urantia beweging is een vertaling van A History of the Urantia Movement door Dr. William Sadler, vertaald door Mw. R. Hanekroot.

What is the New Philosophy of Living Project?

Het “Project Nieuwe Levensfilosofie” (ook wel Project 2:7.10, naar citaat (43.3) 2:7.10 uit het Urantia Boek), betreft een explorerend artikel om een nieuwe levensfilosofie te construeren.

Originele Concepten in het Urantia Boek

Waarin onderscheidt het Urantia Boek zich? Vanwege de 64 concepten en doctrines die nieuw en origineel zijn zoals gepresenteerd in het Urantia Boek en meer.

Korte samenvatting van filosofie in het Urantia Boek

Een overzicht van een verkennende studie door Dr. Jeffrey Wattles in een vertaling van Bert Volkers.

Wie zijn wij?

De stichting bestaat uit drie vrijwilligers. Zij delen hun enthousiasme over het Urantia Boek graag met andere lezers. En dit zijn:

VoorzitterAreke van Tuijl: zij heeft een sociaal-pedagogische achtergrond wat blijkt uit haar jarenlange ervaring als vrijwilliger bij vele organisaties. Zij bestudeert Het Urantia Boek sinds 2010 en is voorzitter geworden in de stichting in Maart 2020.
 
 
 

Hanno van der Plas Hanno van der Plas: Hanno is woonachtig in Joure en voert sinds september 2017 het penningmeesterschap van de stichting. Met veel plezier heeft hij ook invulling gegeven aan beheren van de financiën en het organiseren van de 10de Internationale Conferentie in Nederland in april 2018.
 
 

Ina Terra Ina Terra: Ina is sinds 2015 actief betrokken bij de stichting en werd op 1 mei 2020 algemeen bestuurslid. Ze houdt zich bezig met het opzetten van studiegroepen, de inhoudelijke invulling van de online community en onderhoud contacten met lezers wereldwijd.
 
 
 

Voor vragen over de stichting, de website en de activiteiten die wij ontplooien kunt u ons mailen of met ons contact zoeken. Voor (inhoudelijke) vragen over het Urantia Boek kunt u ons ook bij ons terrecht.

 


 Home | Sitemap | Laatste wijziging: 29 juni 2020