arrow_drop_up arrow_drop_down

Antonio Schefer

Algemeen bestuurslid stichting Urantia Nederlandstalig

Algemeen bestuurslid stichting Urantia Nederlandstalig

Mijn naam is Antonio Schefer,  in mei 1976 ben ik geboren in Colombia. Via adoptie kwam ik in december 1980 naar Maastricht, waar ik het grootste gedeelte van mijn jeugd doorbracht. Via Valkenburg a/d Geul in Zuid-Limburg ben ik uiteindelijk naar Heerlen verhuisd in mijn 18de levensjaar en woon daar nog steeds als ik in Nederland ben. Ik ben Christelijk opgevoed, grotendeels via het katholieke geloof. 

Verder wil ik aan jullie vertellen dat ik drie keer gedoopt ben voordat ik in aanraking kwam met Het Urantia Boek. Eén keer in Colombia vlak na mijn geboorte, één keer voor de zekerheid in Nederland (anders mocht in de communie niet doen), en nog één keer via de evangelische kerk, in 2002 in een rivier in Peru wat hier mijn eigen keuze was. Omdat ik geadopteerd ben ging ik al vroeg in mijn leven op zoek naar mezelf. Het grootste deel van mijn jeugd probeerde ik het “wie ben ik vraagstuk” op te lossen. Eerst door te zoeken naar mijn biologische ouders en later via de spirituele zoektocht naar de Vader, die ik leerde kennen via het christelijke geloof en mijn eigen geloofsovertuigingen/ervaringen. Op mijn 21ste levensjaar vond ik na een korte zoektocht van 2 weken in Colombia, mijn biologische ouders die ik toen eindelijk heb mogen ontmoeten. Een onvergetelijk moment dat me altijd zal bijblijven. Het biologische gedeelte van het “wie ben ik vraagstuk” werd daarmee opgelost en dat was een ware verlossing.   

Het spirituele gedeelte van het “wie ben ik vraagstuk” heb ik niet eerder dan in het jaar 2005 volledig kunnen oplossen. Via rondreizen, sjamanisme en andere inwaartse reizen vanaf mijn 21ste levensjaar had ik na een lange spirituele zoektocht Het Urantia Boek online gevonden. Dit in een periode nadat ik klaar was met sjamanisme en de evangelische kerk. Het boek gaf me vragen op antwoorden die ik destijds had en eventueel zou hebben in de toekomst. Het Urantia Boek gaf me dat en veel meer, want eindelijk had ik een openbaring gevonden die me een nieuwe spirituele opleving gaf. Dit, na een periode waar ik spiritueel minder actief was geworden en zelfs in een dip zat. Niet lang nadat ik in aanraking was gekomen met het boek wilde ik het met iedereen delen. Eerst via lezingen en niet lang daarna via een eigen opgerichte stichting genaamd Stichting Triniteit met Urantia gerelateerde doelstellingen. 

In 2015 werd ik gevraagd om conferentievoorzitter te worden voor Urantia Association International. Met mijn internationale comité organiseren we wereldwijd met succes conferenties. Zo hebben we de 2018 Urantia Association International Conference naar Nederland mogen halen.

Verder heb ik Urantia conferenties in Bogotá, Budapest, Sao Paulo, Barcelona, San Antonio, Quebec en Tallinn (vorig jaar) mee mogen organiseren. Dit los van de nationale conferenties die wereldwijd worden georganiseerd waar wij mogen meehelpen. 

Nu er conferenties wereldwijd zijn geannuleerd vanwege de COVID 19 crisis heb ik veel meer vrije tijd gekregen. Om die en andere redenen heb ik mijn hulp aangeboden aan het bestuur van Stichting Urantia Nederlandstalig. Inmiddels ben ik op 01-07-2020 door het bestuur benoemd als Algemeen bestuurslid. Overigens heb ik ooit een stageplaats gehad bij Stichting Urantia Nederlandstalig. Destijds deed ik een bestuurskunde opleiding via Atana en de Universiteit van Maastricht. Vanaf dat moment heb ik de Stichting altijd een warm hart toegedragen en nu is de tijd eindelijk gekomen om me in voor de stichting in te zetten.