arrow_drop_up arrow_drop_down

Areke van Tuijl

Voorzitter Stichting Urantia Nederlandstalig

Voorziter stichting Urantia Nederlandstalig

Mijn naam is Areke van Tuijl, ik woon in Breda. Sinds 01-03-2010 ben ik voorzitter van Stichting Urantia Nederlandstalig.

Mijn wieg stond 54 jaar geleden in Gameren, een dorpje onder de rook van Zaltbommel. Ik was het derde kind in een gezin van negen kinderen. Wij werden opgevoed vanuit het Christelijk geloof Gereformeerde gemeenten in Nederland. Op mijn 16e heb ik mijn eigen pad gekozen en hierdoor kwam ik terecht in het Katholieke Brabant. Toen mijn leven enigszins op poten stond, ontstond er ruimte om te onderzoeken wat geloof voor mij betekent. Jarenlang heb ik de afdeling religie, esoterie, psychologie en filosofie van de bibliotheek doorgespit. Ik ben gaan kijken en ervaren bij diverse stromingen zoals bij het Boeddhisme etc.

Ik bleef zoeken maar voelde me nergens voldoende verbonden met de waarheid. Toch was deze fase zinvol want nu lijkt het me een grote voorbereiding. In 2010 kwam Het Urantia Boek uit de boekenkast van een vriendin. Al na het lezen van één bladzijde van de inhoudsopgave wist ik dat ik gevonden had waarnaar ik al zolang verlangde. Het warme gevoel wat in mij stroomde bevestigde dat. De eerste jaren las en herlas ik in mijn ééntje totdat ik de behoefte voelde contact te zoeken met de Stichting en zo besloot ik algauw dat ik ook naar de jaarlijkse Urantia dag wilde gaan. Inmiddels heb ik meerdere mooie jaarlijkse Urantia dagen bijgewoond èn ook nog een bijzondere conferentie. Wat hebben deze dagen mij een verrijking en verdieping gebracht! Ook heb ik daar aansluiting gevonden bij andere lezers waardoor ik sindsdien regelmatig waardevolle studiemiddagen mag meemaken.

Na de conferentie ging ik online volgen wat er (ook vanuit het internationale) hoofdkantoor wordt gecommuniceerd en georganiseerd. Daardoor groeide mijn gevoel deel te zijn van een bijzondere gemeenschap: een gemeenschap die zich gezamenlijk inspant om de openbaringen die we via Het Urantia Boek leren kennen en bestuderen in ons leven vrucht te laten zijn. Ook rijpte bij mij het verlangen bij te dragen aan Gods koninkrijk op aarde.

Mijn dankbaarheid voor het op mijn pad krijgen van Het Urantia Boek is heel groot. En het respect dat ik voel voor allen die mij voor zijn gegaan in het oprichten en vitaal houden van onze stichting, is eigenlijk niet onder woorden te brengen. Vanaf het moment dat ik mij heb aangeboden als voorzitter en daarna door het bestuur als zodanig ben benoemd, ben ik blij en verheugd. Voor mij, en ik hoop ook voor de stichting, worden dat mogelijk tijden van groei, verdieping en verbondenheid met jullie allen. In samenwerking met de andere bestuursleden en ondersteund door de  International Service Board van Urantia Association International hebben we diverse plannen klaarliggen.  Deze nieuwe website is een eerste stap waarmee we hopen meer gelegenheid te bieden tot het samenkomen en interactie  van de Nederlandstalige Urantia Boek lezers. U bent dan ook te allen tijde welkom met uw vragen, opmerkingen en inspiratie vanuit Het Urantia Boek!


Ik wens u veel schoonheid, waarheid en goedheid en kijk uit naar een kennismaking met u.