Studie

Informatie over studie en studiegroepen

Aan de eerste leiders van de Urantia beweging is het advies gegeven om duizenden studiegroepen op te richten. Misschien was dat wel omdat het kader van een studiegroep beschouwd wordt als de meest effectieve plaats waar het onderricht uit Het Urantia Boek wortel kan schieten in de harten en geesten van de deelnemers, terwijl er tegelijkertijd een sociale band van vriendschap tussen de lezers kan ontstaan. In het ideale geval biedt deelname aan studiegroepen de mogelijkheid tot een natuurlijke groei van ieders begrip.

Studie van het Urantia Boek

Het Urantia Boek is 'geschenk uit de hemel' zoals vele lezers het boek omschrijven. Dit 'geschenk' is voor beginnende lezers geen gemakkelijke kost. Vele lezers starten alleen en na verloop van tijd ontstaat er een behoefte om in contact te komen met anderen die zich verdiepen in Het Urantia Boek. Stichting Urantia Nederlandstalig biedt lezers verschillende mogelijkheden om studie van Het Urantia Boek te bevorderen. Dit doen wij door het aanbieden van handleidingen voor het beginnen van een studiegroep, het organiseren van een landelijke conferentiedag op 21 augustus en via onze besloten online community. 

Studiegroep

De ervaring leert dat deelnemen aan een studiegroep zeer ondersteunend is. Het bestuderen en bediscussiëren tijdens het lezen van het Urantia Boek, tezamen met andere lezers, kan het begrip en het ‘beleven’ van het boek en de daarin gepresenteerde waarheden sterk vergroten. Elke studiegroep is geheel onafhankelijk en ontwikkelt een eigen stijl, aanpak en schema. Op deze wijze kan het beste worden aangesloten op de individuele behoeften van de lezers in die betreffende studiegroep.

Community

Stichting Urantia Nederlandstalig heeft vanaf 2021een eigen besloten online community. In deze online omgeving vind je:


  • Online cursussen
  • Video's
  • Forum
  • Studiegroepen
arrow_drop_up arrow_drop_down